lördag 30 april 2011

På Hyllan.. Star wars Hoth diorama

Nu är Star Wars Hoth Bacta Echo Base Medical center Imperial intruder Control Room Wampa cave dioramat färdigt :)Här över och under ser ni dioramat utan belysning, tanken var att få in det på ett Ikea Billy hyllplan och det satte begränsningar men även lite kul ideér. Till vänster har vi Kontrol rummet, mitten medical centrat och till höger wampa grottan samt Darth Vader med Snowtroopers.Här har vi då Medical centret med Luke skywalker i en Bacta tank. Jag köpte två Bacta tanks för att få lite extra slangar och två kontrollpaneler som de har i filmen.
Sjävla "rummet" har jag byggt upp med tunn men styv papp, alla väggar och interiör är i "3-d" för att det ska se bra ut och för att skjutdörrarna ska kunna fungera. Om man flyttar dem för hand så klart :)
Jag har alltid byggt och fixat saker och ting med papp och papper så det var ett lätt val framför hobbyplastskivor m.m. En vän till mig har alltid haft som stående skämt så fort jag ska fixa något praktiskt, vare sig det är att laga bilen eller något annat "Du bygger väl i papp som vanligt". Denna gången var det sant.
Figurernas placering utanför plexiglaset ska likna scenen från filmen. En utdragbar del av golvet gör att jag enkelt kan sätta på ljuskällan som belyser tanken underifrån. Tanken är förövrigt fylld med hårgelé för att få fram luft-bubbel effekten. Säga vad man vill men herr Luke lär ju vara superstylad när han kliver upp ur badet. :)


Nedanför har vi kontoll rummet vars skjutdörr går in till medical centret, här är det compact living minsann!

"datorerna" är pappersmodeller vars dekaler bara var att printa ut på niumbs hemsida, mycket smidigt och bara att vika och klistra ihop. Pilligt med kul effekt för rummet. Har tryckt hål i panelerna och placerat en ljuskälla i varje datastation. Har även dragit in ljus i radarskärmen även om det syns lite dåligt.
Det är inget hightech ljus utan enkel LED-slinga från Clas Olsson. Det ska egentligen vara ett kallt ljus men de hade bara varmt så det får duga.


På höger sida av medical centrat har vi wampa grottan samt Darth Vaders intrång i Echo base. En bortklippt scen i filmen visar att natttid så invaderas delar av den underjordiska basen av dessa håriga yetiliknande bestar.Kul att få med Dartan på ett hörn dessutom. Inte helt screen accurate men man får ha lite fantasi ;)
Snön består av frigolit som jag limmat ihop i olika skikt och sedan format med Acetone (japp, det har luktat så gott i hobbyrummet..not) och slutligen målat med en snöfärg som stelnar likt cement, samt ihopblandad med lite isfärg för den där rätta is-touchen. Som om vintern inte var lång nog.


Jag har placerat en ljuskälla under ispelaren som håller Luke fången för lite mysfaktor. Köpte två stycken hoth luke med ispelare för att få en överdel till pelaren. basen fick man med wampa figuren som ni ser på bilden ovanför.


Japp, det var det hela. Arbetet med bataljen på ytan fortgår för fullt. Peace out!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jævlig stilig... som vi sier i Norge. Det hadde vore enda litt stiligere med vintage figurer, men uansett supert. ;)

Henrik H sa...

Tackar, kul att du gillade den, förhoppningsvis skall battle at hoth dioramat bli klar snart, den kommer nog bli ännu mäktigare :)
Henrik