måndag 8 september 2008

Kuddkrig på Ikea

I lördags så blev det en tur till Ikea (jo det var ju rätt nyligen jag var där) den här gången med min vän T.
Mycket folk, mycket regn, men mycket trevligt.
Det som kanske utmärkte den här resan mest var kanske inte att T nästan gjorde en helomvändning på sina starka principer och moraliska betänkligheter angående att lämna tillplockade varor längst vägen vind för våg när de började bli omoderna. (vi var där rätt länge, mode och design ändras snabbt vet ni) Nej det var ett helt annat fascinerande beteende som gjorde denna resa speciellt minnesvärd.
Ett beteende som nog fick många besökare att vända blickarna mot oss, bara för att sedan vända bort blicken lika snabbt i hopp om att de inte skulle förknippas med T´s tvångsaktiga shopping-fetisch gällande KUDDAR!
Jag tror vi vid ett tillfälle hade en 5-8 kuddar i vagnen. Snacka om krocksäker :) Och hade det inte varit för att hon inte kunde bestämma vilka av de 7 olika gardinerna hon skulle ha, så hade det nog blivit ett par kuddar till.
Och hade hon hittat en matta som passade så hade jag nog fått tillkalla personal. Men det är rätt kul att shoppa inredning med T för hon har stenkoll på vad som funkar med varandra, gällande färg eller form, så man lär sej alltid något.
Jag lärde mej tillexempel att ju mer hyllor T köper, desto mer har jag att sätta upp :)
Och det där med att NÄSTAN frångå sina principer..
ja det var ju faktiskt jag som fick verka som bulvan för att deportera icke längre önskvärda varor längst vägen.
Ska jag vara kreativ eller smidig? frågade jag.
Nu ska jag inte avslöja var i butiken jag la sakerna eller vad det bestod av. Men så mycket kan jag ju avslöja att det var två röda kuddrelaterade saker som försvann från kundvagnen. Jag var så stolt över henne!
Nu får jag bara hålla ett vakande öga på henne nästa gång vi åker dit :D