lördag 23 augusti 2008

Lördags-tripp

Eftersom mina trevliga lördagsplaner inte gick som jag hoppats så tog jag och min nya mobil och hämtade upp min vän H och körde till Ikea för att göra lite lördags-shopping istället. Den nya käcka katalogen har ju landat i brevlådan och man får ju genast massa nya dumma ideer på inköp.

Under resan tror jag vi redde ut begreppet "Lost" eller nått. Nej inte tv-serien utan när någon verkar lost :D Ja, ungefär så kände vi oss nog när vi äntligen kom fram.
Vi blev helt slut båda två efter att ha gått uppför trappan till övervåningen och satte oss i den första bästa soffan, och jag passade på att leka lite mer med min nya mobil. Det absolut bästa med att ta kort på varandra i helt fel miljö är att alla andra artigt lämnar en ifred :D
Vi fick tillochmed några att stanna upp för att inte gå ivägen för korten vi tog på Ikea turen.
Jag antar att de inte vill associeras med två "turister" som oss. Men hur ofta är man på Ikea egentligen? Det måste ju dokumenteras eller hur?

Det var en hel del varor som fastnade, en del nyheter, en del dåliga nyheter med.
Att man inte hade råd att köpa dem alltså. H gick och skrev ned massa saker som vi sedan skulle hämta ut på lagret, ni vet, det är ju stört omöjligt att hitta sakerna annars för de har mycket udda logik på plocka-själv lagret.
Lägger vi alla olikfärgade lack-hyllor på samma ställe tillexempel?
Nej för då kan kunderna ta fel! (jag var tvungen att fråga) Men om kunden inte kan välja rätt bland 4 färger, hur kan ni förväntar er att de har tillräcklig intelligens att få upp skiten på väggen?
Iallafall så spelade det ingen roll för jag lyckades slarva bort lappen med alla uppskrivna nummer innan vi ens kom fram till lagret. Hur fan lyckas jag ALLTID med det? Jag funderade på att ta en annan lapp någon slängt på golvet, men hur stor är chansen att den hade stämt med vad vi skulle köpa.
Men vi stod istället och stressade en stackars expedit som fick försöka förstå vilken vara vi beskrev och sen försöka hitta den i datorn och sen lokalisera var på lagret den fanns. "Det är i svart metall och ser ut som den där stegen med hyllor vi frågade om förut, fast den här lutade inte mot väggen som den förra som va i trä, den fanns i trä och röd, men den här var i svart metall och påminde om den i trä. Men den här har fler ben"
Jag önskar att jag överdrev nu men det var så det lät, tills vi hittat allt vi skulle ha på listan. Men efter det skippade vi ändå det mesta.
Jag vet att min vän T inte gillar att man lägger av saker från kundkorgen under vägens gång, men både jag och H har nog den tendensen. Det blir ju väldigt spännande, som en liten skattjakt för de stackars anställda, som nästa vecka tillexempel när de lyckas hitta min gröna fleece-filt i en meterhög kruka :)
"Det var säkert de där två idioterna som gick och fotade varandra hela tiden" kommer de att säga.

Väl vid kön så gick H iväg för att kolla något och när hon kommer gående tillbaka ropade jag till henne "Vad letar du efter?!" tyvärr hade det ställt sej en tjej mellan mej och H och hon trodde det var henne jag skrek till när hon helt oskyldigt bara stod och väntade på någon. Hon blev livrädd och sprang därifrån. Ovanligt att kvinnor gör det i min närhet.

Vi hade bestämt oss att åka från Ikea och till Backaplans köpcenter.
För några månader sen hade vi gjort ett sådant försök men gav upp för vi hittade helt enkelt inte dit. Men idag var det ju jag som körde så vad kunde gå fel?
Jag upprepar, vad kunde gå fel. Efter många rondeller hamnade vi i ett industriområde på FEL sida av motorvägen. Ringde hem i ett försök att få några tips, backaplan var nämligen ett återkommande resmål i min barndom. "Håll till höger hela tiden efter motorvägen" fick jag som råd vilket iofs stämmer .
Synd bara att vi hamnat så jäkla fel att vi lika gärna kunde fått rådet "Kör rakt ner i tills ni kommer ut på andra sidan jorden. Hälsa Helvettet påvägen"
Men iallafall så hittade vi dit utan större problem. H läste skyltarna på cykelbanorna så vi visste att vi var på rätt väg. Hon är inte dum hon.
Men när vi sedan gick omkring bland alla affärer så insåg vi att butiken som vi med all möda åkt dit för, var flyttad till centrum.
Ja vi hittade en Chilli-butik iallafall som ni ser :)

Vi avslutade hela resan med att åka till Mcdonalds på Torp köpcentrum och käkade glass. Som ni ser var den rätt god! Eller ja, min glass var frusen och H´s var inte "flurrad" som hon bad om. Och påvägen ut blev vi attackerade av getingar.
Men annars var det en väldigt kul dag :D